3 Ağustos 2017 Perşembe

DUA VE ZİKİRLER














1.Eûzübillahimineşşeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim.
2. Elhamdulillahi Rabbil âlemîn.Vesselatu vesselamu alâ resûlina Muhammedin ve alâ âlihi ve ashabihi ecmain.
3.  Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Resûlallah.Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Habiballah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ emîyne vahyillah. 
4. Subhaneke lâ ılme lenâ illâ mâ allemtenâ inneke entel aliymül hakîm.(Subhansın ya Rabbi! Senin bize bildirdiğinden başka ne bilebiliriz ki!Her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan ve bizlere öğreten Sensin!)
5. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed. Kemâ salleyte alâ ibrahiyme ve alâ âli ibrahiym. İnneke hamiydun mecîd.(Allahım! Hz. İbrahim ve ehline merhamet ettiğin gibi Efendimiz Muhammed'e ve ehline merhamet et. Şüphesiz ki bütün öngülere layık ve şanı yüce olan sadece Sen'sin!)

6. Allahummesalli alâ câmiı mekarimel ahlâg. (Allahım! en güzel ahlak sahibi olan Peygamberimize rahmet et!)
7. Rabbişşrahlî sadrî ve yessirlî emrî vahlül ugdeten min lisanî yefgahû kavlî ve üfevvidü emrî ilallah innallahe basîrun bil ıbad.
8. Lâ ilahe illallah muhammedurresulullah.
9. Eşhedü en lailahe illallah. Ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resulühü.
10. Lâ ilahe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh. Lehül mülkü velehül hamdu yuhyî ve yumiytu vehüve hayyun lâ yemût biyedihil hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr ve ileyhil masîr.
11. Subhanallahi ve bihamdihi subhanallahil azim.
12. Allahu ekber
13. Subhanallah
14. Elhamdulillah
15. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed.
16. Radiytu billahi rabba vebil islâmi diyna ve bi muhammedin nebiyya.
17. Allahu ekber kebirâ velhamdu lillahi kesirâ ve subhanallâhi bukreten ve asıyla. (Allah sen en büyüksün.. En çok hamd edilmesi gereken ve hamd edilmeye en layık olan Sensin.. Daima tesbih edilmesi gereken ve her şeyden münezzeh olan da yalnız Sensin!)
18. Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr. (Allahım kolaylaştır, zorlaştırma ve her işimi hayır ile tamamlama!)
19. Ferdün hayyûn kayyûmun hakemûn adlün kuddüs. Yürzegûne ferihîne bimâ âtâhum. Selamun kavlen min rabbirrahim. Lillezîne amenû hüden ve şifa'. (Allahım Sen; Tek olan/eşi benzeri ve ortağı olmayan, Canlı olup varlıklara hayat veren, en güçlü olup kainatı ayakta tutan ve idame ettiren, her şeye hakim olan, adalet sahibi ve her şeyden münezzeh olansın.. Kullarını hiç ummadıkları yerden rızıklandırır. Sevdiği kullarına ahirette selam sözü ile mukabelede bulunacak olansın. Ki o kullar; hidayet ve şifanın Allah'tan olduğunu bilir ve inanırlar. Allahım maddi ve manevi hastalıklarıma şifa ihsan eyle!)
20. İnnema eşkü bessî ve huznî ilallah. (Allahım dağınıklığımı ve perişanlığımı Sana şikayet ediyorum.)
21. Estağfirullah el azim ve etubü ileyh. (Allahım! Günahlarımdan ve hatalarımdan dolayı bana azab etme. Beni bağışla. Beni günahlara düşmekten muhafaza eyle!)

22. Rabbi eûzü bike min hemazâtişşeytan. Ve eûzü bike rabbi en yahdurûn. (Ya Rabbi! Şeytanların vesveselerinden, onların yanımda bulunmalarından Sana sığınırım!)

Lâ ilahe illa ente vahdeke la şerike leke ahirül kelâmi fiddünya ve evvelül kelâmi fil âhireti ve fil kabri; Eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resûlullahi sallallahu aleyhi ve sellem. (Senden başka ilah yoktur. Sen birsin. Senin ortağın yoktur. Dünyada son sözümüz, ahirette ve kabirde ilk sözümüz şudur; Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur; yine şehadet ederim ki Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.)
23. Lâ ilahe illâ ente subhaneke. İnni küntü minezzalimin. (Senden başka ilah yoktur. Sen her türlü kusurdan, eksiklikten, eşi ortağı bulunmaktan mutlak münezzehsin. Ben gerçekten(Senin emirlerine itaatsizlik ederek) kendine yazık edenlerden oldum.) 
24. Rabbi innî messenniyeddurru  ve ente erhamurrahimîn. (Ya Rabbi bu dertler (nefsime yenik düşme) bana iyice dokundu. Sen merhametlilerin en merhametlisisin.)
25. Hasbiyallahu lâ ilâhe illa hu. aleyhi tevekkeltü vehüve rabbül arşil azîym. (Bana yardımcı ve destekçi olarak Allah kâfidir. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na dayandım,O'na güvendim. Ve O (bütün kainatın idari merkezi olan) Büyük Arşın Rabbidir .)
26. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr. (Allahım! Seni kendimeve bütün işlerime vekil tayin ettim ve Sana sığındım. Sen en güzel vekil, yardım edici ve en güzel sahipsin. Günahlarımdan dolayı Senden özür dilerim. Muhakkak ki dönüşümüz Sanadır!)

27. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym. (Hareket ve güç, ancak yüceler yücesi olan Allah'ın dilemesi ile olur.)
28 . Subhanallahi velhamdulillahi velâ ilahe illallahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.
29  . Ya bâki entel bâki. (Ey Kendinden başka her şeyin fani olduğu tek Baki olan Allahım!) 
30. Elhamdulillahi alâ külli hâl sivel küfri veddalâl. (Bize uygun gördüğü her halimizden dolayı Rabbimize hamd edriz. Yeter ki küfür ve sapıklığa düşüp de Cehennemlik olmayalım.)
31. Ya mukallibel kulûb sebbit kalbî alâ diynik. (Ey kalpleri elinde bulunduran Allahım. Kalbimi (dilimi, düşüncelerimi, azalarımı, davranışlarımı) dinin üzere sabit kıl.
32. Allahummahfaznâ imaninâ ve aklinâ ve dininâ ve hizmetinâ. (Allahım! Aklımızı, imanımızı, dinimizi ve hizmetimizi muhafaza eyle!)
33 . Amentü billahi ve melâiketihi ve kütübihi ve resulihi velyevmil ahiri vebil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'su badel mevt. Hakkun. Eşhedü en lâilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhü ve resûlühü. (Allah'a, meleklerine, kitaplarına, resullerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna, öldükten sonra dirileceğime iman ettim. Bu hak ve gerçektir. Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki Muhammed O'nun kulu ve resulüdür.)
34 . Rabbena la tuzi' qulûbena ba'de iz hedeytenâ ve heblenâ min ledünke rahmeh. inneke entel vehhâb. (Allahım! Bizleri hidayete erdirdikten sonra kalplerimizin sapmasına müsaade etme. Bizlere rahmetinle muamele eyle. Şüphesiz Sen  keremi ve lutfu bol olansın)
35 . Allahumme innâ neselükel afve vel âfiyete vel muâfâted dâimete fiddünya vel ahireh. Vel fevze bilcenneti vennecâte minennar. (Allahım! Senden affını, afiyetini, dinimiz/dünyamız/ahiretimiz için devamlı yardımını diliyoruz. Cehennemden kurtuluş ve Cennete kavuşma mükafatı niyaz ediyoruz.)
36. Rabbena âtina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve gınâ azâbennnar. Ve edhılnel cennete meal ebrar. Ya Azizü ya Gaffar.(Allahım! Bize hem dünyada hem de ahirette iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru. Ve bizi cennetine koyacağın salih kullarınla beraber cennetine koy. Ey Aziz ve çok bağışlayıcı olan Rabbimiz!)
37. Rabbenağfirli velivalideyye velil mü'minîyne yevme yeqûmül hisâb. Birahmetike yâ erhamerrahimîn. (Allahım! Beni, anne babamı ve bütün müminleri hesap gününde bağışla. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi!) 

38. Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. ("Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. )
39. Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tâmme. Vessalâtil kâimeh. âti Muhammedenil vesiylete vel faziylete ved-dereceter-refîah. Vebas'hu meqamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tuhlifü'l-mîyâd (Ey şu tam da'vetin ve vakti gelen namazın sahibi olan Rabbim! Muhammed aleyhisselâma şefâat vesîlesini ve üstünlüğünü ver. Ve Onu kendisine va'detdiğin makam-ı mahmûd'a ulaştır")
40 . Allahumme habbib ileynel îmane vezeyinhü fî kulubina ve kerrihü ileynel küfre vel füsûga vel ısyâne vec'alnâ minerrâşidîn. (Allahım! Bizlere imanı sevdir.Onu kalbimize yerleştir. Bizleri küfürden, rezillikten, isyandan uzak eyle. Bizi hak yolda müstakim yürüyenlerden eyle!)
41 . Allhummerzügnal cennete bigayri hısâb. (Allahım! Bizi hesaba çekmeden cennetle rızıklandırdıklarından eyle!)
42. Allahumme neûzübike mineşekki veşşirki veşşigâgi vennifâgi ve sûil ahlâgi ve sûil munzari velmungalebi filmâli velehli velveledi. (Allahım! İmanımızda şüpheye düşmekten, şirke bulaşmaktan, fitne ve ayrılıktan, iki yüzlülükten, kötü ahlaktan, çirkin bir görünüşe düşmekten,malımıza/ailemize/evladımıza döndüğümüzde onları kötü bir hale düşmüş bulmaktan Sana sığınırız.)
43. Allahumme innâ nes'elüke rıdâke vel cennete ve neûzü bike min sehatike vennâr. (Allahım! Senden, rızanı ve cennetini istiyoruz. Gazabından ve cehenneminden Sana sığınıyoruz.)
44. Allahumme innâ neuzübike min fitnetil kabri ve neûzü bike min fitnetilmahyâ vel memât. (Allah'ım! Kabir imtihanından, azabından, hayatın ve ölümün fitnelerinden Sana sığınırız.)
45 . Allahummecalnâ minellezîne yestemiûnelkavle feyettebiûne ahsenehu.(Allahım! Bizleri söz dinleyenlerden ve sözlerin en güzeline uyanlardan eyle!)
46 . Allahumme eınnâ alâ  zikrike ve şükrike ve hüsni ıbâdetik. (Allahım! Seni hakkıyla zikretmek, şükretmek ve Sana ibadet etmek hususunda bize yardım et!)
47. Ya muqallibel qulûb. sebbit kalbi alâ dîynik. (Ey kalpleri elinde bulunduran Allahım! Kalbimi ve bütün azalarımı dinin üzere sabit kıl. Sırat-ı müstakimden ayrılmama müsaade etme!)
48 . Allahummahfaznâ îmaninâ ve aklinâ ve dîninâ ve hizmetinâ. (Allahım! Aklımı, imanımı, dinimi ve hizmetimi koru/muhafaza eyle)
49. Rabbi zidnî ilmen ve fehmen ve îymanen ve ihlasen ve uhuvveh ve aşku şevk ve muhabbetullah ve mehafetullah ve muhabbeti resulullah ve elhıkni bissalihîn. (Allahım! İlmimi, anlama kabiliyetimi, imanımı, ihlasımı, kardeşlik duygumu, aşk ve şevkimi, ibadet etme aşk ve şevkimi, Allah sevgimi ve muhabbetimi, Allah korkumu ve haşyet duygumu, Resûlüllah'a olması gereken sevgi ve muhabbetimi artır. Ve beni salih kullarınla beraber haşreyle!)
50. Teveffenî müslimen ve şehiden ve elhıknî bissalihin! (Beni müslüman ve şehid olarak öldür ve beni salih kullarınla beraber haşreyle!)
51.  Rabbenâ ganni'nâ bimâ razegtenâ ve bârik lenâ fîma a'teytena ve ahlif aleynâ külle ğâibetin lenâ minke bihayr. (Allahım! Bizleri verdiğin rızıklara kanaatkar eyle. İhsan ettiğin şeyleri hakkımızda bereketli kıl. Her kaybımızı bize hayırlarla döndür.)
52. Allahumme innâ nes'elüke mûcibati rahmetike ve azâime mağfiretike vesselâmete min külli ismin vel ğanîmete min külli birrin velfevze bilcenneti vennecâte minennâr. (Allahım! Senden rahmetini celb edecek ameller, mağfiretine nail edecek gayretleri, her türlü günahtan selameti, bütün iyiliklerden nasiplenmeyi, cennetinle mükafatlanmayı ve cehennem ateşinden korunmayı niyaz ediyorum!)
53. Allahumme azıllenâ tahte zılli arşike yevme lâ zılle illâ zıllüke. (Allahım! Bizi hiçbir gölgenin bulunmadığı mahşer gününde, arşının gölgesinde gölgelenenlerden eyle!)

54 . Allahumme innâ nes'elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke muhammed sallallahu aleyhi ve sellem. Ve neûzübike min şerri mesteazeke minhü nebiyyüke muhammed sallallahu aleyhi ve sellem.(Allahım!Bizler Rasulün Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin Senden istediği her türlü hayırlı şeyleri istiyor ve Sana sığındığı her şerden de Sana sığınıyoruz!) 


.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder